NAŠA SUGRAĐANKA ZORANA ZOKA IVANIĆ, APSOLVENT TEHNIČKOG FAKULTETA „MIHAJLO PUPIN”, NE KUKA VEĆ NASTOJI DA POMOGNE SEBI

Oprostila sam dečaku koji me je maltretirao

Zrenjanin. Grad dovoljno veliki da se svi poznaju i dovoljno mali da se u njemu ne prepoznajemo. A svaka kuća, svaka porodica, jedna je priča… Nad gradom, uskoro, zabeleće se krovovi. A mlada Zrenjaninka Zorana Zoka Ivanić, apsolvent Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin”, priprema diplomski rad o tome. To su oni krovovi sa posebnim podlogama i liče na bašte i travnjake. To je novi pravac u stambenoj arhitekturi usmeren ka zaštiti energije. Zorana je student na programu zaštita životne sredine. Mentor joj je dr Jasmina Pekez.
– Malo pišem, malo stanem. U januaru, verujem da ću izaći na diplomski ispit – kaže Zorana. – Vidim u zelenim krovovim harmoniju sa prirodom.
Zorana je ime nastalo od imenice zora – svanuće, svitanje, početak dana. Ime koje odgovara njenoj ličnosti i optimizmu. Ona sada ima 23 godine, a od šeste boluje generalizovane distonije, odnosno nevoljne kontrakcije mišića. Zorana je devojka borac. Završila je Zrenjaninsku gimnaziju, završava fakultet, nastoji da pomogne sebi, bavi se jogom, meditacijom.
– Kada se dogodi da ne radim jogu, pa ponovo počnem, moji mišići kao da mi kažu: „Pa, dobro da si se setila” – priča Zorana.
Porodica Ivanić je ranije živela je u Banatskom Karađorđevu. U osnovnoj školi, onako malenu i tananu, neki dečaci su je fizički zlostavljali. Ali, tada je shvatila…
– Moram da se borim. Da budem jača od njih, od bolesti, od svega. I oprostila sam dečaku koji me je najviše maltretirao i zvao „raspadnuta”. On nije u kući dobijao dovoljno ljubavi – ističe mlada Zrenjaninka.
Sada porodica Ivanić stanuje u ulici Žarka Zrenjanina. Na četvrtom spratu. Zorana ima mlađeg brata Nikolu, studenta prava u Novom Sadu. Završio je frizerski kurs da bi sestri mogao da pravi frizuru. Ovih dana tu je i tetka Vera iz Australije. Oni su joj velika podrška, kao i rodbina i komšije (ko ne voli baka Marine vanilice), drugarice Svetlana i Nataša, frizerka Goca … Ivanići kažu da nemaju dovoljno reči kojima bi se zahvalili Zrenjanincima i Karađorđevčanima na podršci i donacijama. I svima drugima, među njima i Listu „Zrenjanin” i novinarki Suzani Kokavski.

PISANO SA MNOGO LjUBAVI
Knjigu u elektronskom obliku možete da dobijete putem Zoraninih društvenih mreža za 2,55 evra.
– Za sve vas, dragi moji. U pisanje knjige uloženo je mnogo ljubavi za koju se nadam da ćete osetiti tokom čitanja. Male pobede – zagrliti nekoga, dobiti lepu motivacionu poruku – dovoljne su da dan bude lep – poručuje Zorana.

NjEN GIMNAZIJSKI RDP
– Ne mogu a da ne pomenem moj RDP, odnosno Red Do Prozora! Nas šestoro, uvek tu jedni za druge, uvek zajedno, uvek različiti od većine, ali jednaki u našem RDP. Danas, svako na nekoj svojoj strani života, jurimo za nečim većim i boljim od onoga juče (sa bloga).

ZA KLINIKU NEDOSTAJE 10.000 DOLARA
Posredstvom društvenih mreža Zorana je došla do adrese klinike u Južnoj Koreji gde se uspešno rade terapije na putu do ozdravljenja. Piše motivacione govore. Napisala je knjigu u elektronskom obliku „Sedam dana do transformacije”, tako pokušava da prikupi preostali deo novca za put na kliniku. Nedostaje još nešto više od 10.000 dolara…

MILENA BEČEJAC

11-1-b-zorana-sa-nikom-vujacicem