UDRUŽENJE MLADIH „ARADAČKI HRAST” OKUPILO SUGRAĐANE: Zavrnuli rukave za čistiju sredinu

Pedesetak Aradčana pridružilo se grupi od oko 2.500 građana Srbije koji su proteklog vikenda čistili svoja mesta od otpada u sklopu inicijative Zavrni rukave”. Organizovala ju je neformalna grupa građana Eko straža”, a akciju je u Aradcu priredilo Omladinsko-kulturno društvo (OKD) Aradački hrast”.

Prikupljeno je blizu 50 džakova smeća, a odmah su sortirani aluminijum i plastika radi dalje reciklaže, objašnjava za Zrenjanin” Milenko Adamov iz OKD Aradački hrast”.

– Odziv je bio poprilično skroman, ali zadovoljni smo realizacijom. Akciju je pomogla i seoska Mesna zajednica, a događaj je ispratio naš čuveni fotograf Ivan Pančić – kaže Adamov.

Prema njegovim rečima, Aradački hrast” je udruženje mladih osnovano s ciljem da se unapredi ekološka svest i da se građani podstaknu na aktivno delovanje u društvu. Bave se i očuvanjem istorije, kulture kao i promovisanjem zdravog načina života.

– Udruženje postoji nepuna dva meseca. Ekološko stanje našeg mesta je dosta loše i želimo da podignemo svest sugrađanima pre svega dobrim primerom. Treba dati šansu ljudima, a mi nameravamo da unapredimo svoje selo kroz raznolike aktivnosti – priča Milenko Adamov.

M.M.

Foto: Ivan Pančić