UDRUŽENJE „ Suncokret“: Obležena Mala Gospojina

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“ u Zrenjaninu, obeležilo je sinoć, 21. septembra, slavu, Malu Gospojinu. Verski obred održao je protonamesnik Davor Stojanović i djakon Predrag Nenin. Kum slave Đorđe Dabović predao je kumstvo Anđelku Tomiću.

Goste, volontere i članove pozdravila je predsednica Udruženja Ružica Tomić. Slavi je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

– Ovo je dvanaesta godina kako proslavljamo Malu Gospojinu. Sa nama su dragi prijatelji i naši sadašnji I nekadašnji volonteri. Pokazaćemo koliko smo za ovih godinu dana uradili, koliko smo uspešni na našim radionicama, što vidite na maloj izložbi koju smo pripremili.Naš cilj, kao članova i roditelja, jeste da pokažemo da smo  korisni članovi društva. Radujemo se što su to mnogi prihvatili, posebno vi koji ste na slavskoj svečanosti sa nama, na čemu sam vam zahvalna – rekla je Ružica Tomić, predsednica „Suncokreta“.

Otac Davor je poželeo članovima Udruženja  da dan svoje zaštitnice slave još mnogo godina, u zdravlju, sreći, veselju, ljubavi, božjem blagoslovu, miru i slozi.

Prikazan je film o boravku članova Udruženja  Inkluzivnom kampu.

Predstavu „Tri princeze“ koju je adaptirala Ines Slijepčević, odigrali su članovi „Suncokreta“, a u glavnoj ulozi princeza bile su Svetlana Radosavljev, Milica Mijatović i Veselinka Terzin, dok je princ bio Nenad Stanojević.

M.Bečejac