UDRUŽENJE ŽENA „ZELENO POLJE” OBELEŽILO SLAVU PETROVDAN

Čuvaju dom, porodicu i neguju tradiciju

Najukusnija lenja pita sa jabukama priprema se u – Aleksandrovu. Članice Udruženja „Livađanke” osvojile su prvo i drugo mesto na manifestaciji koju je, povodom slave, Dana svetih apostola Petra i Pavla – Petrovdana, upriličilo Udruženje žena „Zeleno polje” u petak, 12. jula. Tako je odlučio žiri: Olgica Velimirov, Branka Živković i Radojka Banč. Treća je Asocijacija žena Orlovat, a dodeljene su i dve utešne nagrade – četvrto je UŽ „Đura Jakšić” Srpska Crnja, a pete su Kumančanke.
Slavski obred služio je paroh Radivoje. On je pohvalio to što žene sa Zelenog polja čuvaju svoje porodicuei tradiciju, kao što to čine i obeležavanjem praznika.
– Sve ste se potrudile da doprinesete svom domu, zajednici i mesnoj zajednici. Za kratko vreme, Zeleno polje je postala urbana sredina – rekao je otac Radivoj u besedi. – Od 1974. godine imamo svoju Mesnu zajednicu, ambulantu, sve što nam je potrebno. Pre četiri godine, osveštali smo zvona na hramu Svetog Nikolaja Miriklijskog. Hram je sagradila porodica Dević, uz podršku Grada Zrenjanina i Srpske pravoslavne eparhije banatske, a gospođa Vida je tako ispunila želju svog sina.
M. Bečejac

Opširnije u štampanom izdanju