UPIS PRVAČIĆA: Novi đaci virtuelno upoznaju školu

Upis dece u prvi razred osnovne škole, za školsku 2020/2021. godinu, obaviće se obaviti u periodu od 1. aprila do 31.maja 2020.  Zabrane okupljanja i korišćenje zaštitne opreme na snazi su već godinu dana, pa škole ne mogu da, po tradiciji, organizuju otvorena vrata za buduće prvake i njihove roditelje. Roditelji prijave za upis mogu da podnesu u samim školama ili preko portala eUpisa.

Prethodne dve godine škole su elektronskim upisom obezbeđivale izvode iz matične knjige rođenih i potvrdu o prebivalištu deteta, od ove školske godine predviđeno je da će škole službenim putem moći da obezbede i potvrdu o zdravstvenom pregledu deteta, kao i o završenom pripremnom predškolskom programu, tako da je roditeljima olakšan postupak upisa dece u školu i dostavljanja neophodne dokumentacije za upis. Znači, roditelj treba samo da prijavi dete za upis u željenu školu.

– U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ želeli smo da otvorimo vrata budućim đacima i njihovim roditeljima na sličan način kao prethodnih godina – kaže Biljana Manić, direktorka škole. – Kako nam to epidemiološka situacija ne dopušta, upustili smo se u naš mini – projekat i snimili filmić o nama, našoj školi i radu.  On je dostupan na sajtu naše škole, ali i na Jutjub kanalu pod nazivom – Otvorena vrata „Dositeja“ – kaže Biljana Manić, direktorka škole.

U prvi razred osnovne škole upisuju se redovno deca rođena od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine. Postoji i mogućnost prevremenog upisa za devojčice i dečake rođena od 1.marta 2015. do 31. avgusta 2015. godine.

M. B.