URUČENA PRIZNANJA SPORTISTIMA ŠKOLARCIMA: Dobri đaci, vrsni takmičari

Najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima koji su u školskoj 2018/2019. godini bili zapaženi na đačkim sportskim takmičenjima, danas su u gradskoj kući uručene godišnje nagrade Saveza za školski sport. 
Priznanja su dobili plivač i atletičar Justin Cvetkov, učenik OŠ „Petar Petrović Njegoš”, kao i gimastičarka Anđela Živanov iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”. U kategoriji srednjoškolaca, nagrađeni su atletičar Vitomir Vasić, učenik Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković”, i stonoteniserka Reka Bezeg, učenica Zrenjaninske gimnazije. Najuspešnije sportske ekipe u osnovnim školama su gimnastičari OŠ „Bratstvo” iz Aradca, i odbojkašice OŠ „Žarko Zrenjanin”. U konkurenciji srednjih škola najuspešniji su odbojkaši ETGŠ „Nikola Tesla” i ženska basket ekipa „3 na 3” Zrenjaninske gimnazije.
„Najsportskija” osnovna škola u Zrenjaninu je OŠ „Petar Petrović Njegoš”, dok je u kategoriji srednjih škola to priznanje zaslužila Zrenjaniska gimnazija. Posebno priznanje za doprinos razvoju i unapređenju školskog sporta u Zrenjaninu dobili su Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i savezi za školski sport Srbije i Vojvodine.
Zahvalnice Saveza za školski sport Zrenjanina zaslužili su Sportski savez Grada, Crveni krst, Kancelarija za mlade,
kompanija „Aviv park“, Veslački klub „Begej 1883“, Javna ustanova Sportski objekti i Školska uprava za Banat.


Ž. M
išić