URUČENE NAGRADE SPORTSKOG SAVEZA: Sanja i Viktor na čelu kolone

Godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina danaс su uručene pо 12. put, a u 12 kategorija nagrađeno je 27 dobitnika.

U kоnkurenciji olimpijskih sportova najuspešniji seniori su Sanja Cvrkota, karatistkinja Zadrugara i Viktor Nemeš, rvač Proletera. Među juniorima laureati su Nikola Aćin, plivač Proletera i Anja Milovanović, karatiskinja KK Zrenjanin, a među katetima Marko Vujin, plivač Proletera i Anastasija Kašaš, atletičarka Proletra.

sport 0002_resize sport 0003_resize

Biljana Tapavički Pavlov, članica Ninđucu kluba Bujinkan i Goran Sučević, takmičar Savate kluba Banat, najbolji su seniori u neolimpijskim sportovima. U juniorskoj konkurenciji najuspešniji su Bojan Gostojić, član Aerokluba Zrenjanin i Marina Đekić, bokserka KBS Internacional.

U kategoriji sportista sa invaliditetom priznanja su zaslužili su Ivan Živkov, član kluba Hendi sport i Kristina Arančić, stonoteniserka kluba K2. Taj klub je dobio nagradu kao najuspešniji muški kolektiv u 2017. godini, a među ženskim kolektivima to je ŽOK Klek MD Zrenjanin. U juniorskoj konkurenciji najuspešniji su STK Stenes i ženski sastav Kuglaškog kluba Kristal, a u kadetskoj među muškarcima to je Rvački klub Proleter, a među damama SK Plava zvezda.

sport 0004_resize sport 0005_resize sport 0006_resize

Vojislav Trajković je najbolji trener, Mihalj Balić je dobio nagradu namenjenu sportskim radnicima, Marko Ćurčić priznanje je dobio u kategoriji stručnjaci u sportu, a Dane Lužajić u konkurenciji sportskih sudija.

Rukometaši Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i stonoteniser Ilija Majstorović su dobili posebna priznanja, Žarko Cvetić, novinar lista “Zrenjanin”, je nagrađen u kategoriji propagandista, a Budimir Cvijetić, novinar “Sportskog žurnala”, dobio je nagradu za životno delo. U kategoriji sponzora donatora priznanje je dodeljeno Naftnoj industiji Srbije.
Najuspešnije sportiste Zrenjanina pozdravili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegovi saradnici, predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Vojvodine i Zrenjanina, Pokrajinskog zavoda za sport i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Foto: J. Njegović Drndak

sport 0007_resize sport 0012_resize sport 0011_resize sport 0010_resize sport 0009_resize sport 0008_resize