Ședința a Departamentului pentru Informare al Consiliului Național Român

Realități și posibilități, noi inițiative și propuneri

La sediul Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române, marţi, 06 februarie 2018, la Novi Sad, a avut loc ședința lărgită a Departamentului de Informare. Pe ordinea de zi au figurat patru puncte: Programele redacţilor în limba română ale RTV Voivodina – realităţii şi perspective. Noua strategie în domeniul informării publice: posibilităţi, necesităţi, oportunităţi… concursurile Consiliului Naţional al Minorităţilor Naţionale Române și diverse.
În sedința Departamentului pentru Informare al Consiliului Național Român s-a discutat despe problemele ce țin de informarea publică în limba română.
-Cea mai arzătoare problemă a Redacției în limba română a Televiziuni Voivodinei este angajarea cadrelor tinere în câmpul muncii. Interesul tinerilor există, până acum sunt patru. Statusul lor este angajarea pe termen limitat pe un an sau doi care în curând vor expira dar și prin contract de autor – a menționat Georgeta Secoșan, redactoarea programului în limba română al Televiziuni Voivodinei.
-La ședința s-a decis să se adreseze o scrisore dar și să se propună o întâlnire către instanțele mai înalte, directorului general al televiziunii pentru a se afla soluționarea și rezolvarea problemelor existente – a spus Nicu Ciobanu, coordonatorul departamentului pentru informare al Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române.
Despre Programul și problemele cu care se confruntă Redacția română al postului de Radio Novi Sad, a vorbit Mariana Olar. În momentul de față sunt 15 angajați iar pentru încă 2 angajați s-a înaintat cerere pentru angajarea acestora, care se va semna în curând – a menționat Mariana.
Un alt punct despre care s-a discutat a fost și strategia informării publice, care va contura modul în care se va comunica cu opinia publică. Vor fi deschise și concursurile anuale, concursuri pentru proiecte noi: presa scrisă și electronică, concursul pentru cel mai bun tânăr ziarist pentru anul 2018, precum și perfecționarea tinerilor ziariști din presa scrisă și electronică.

M. V.