USKORO: Vikend naselje prema Elemiru dobija struju

– Stanovnici i korisnici objekata u vikend naselju prema Elemiru će u naredne dve, eventualno tri sedmice moći da se prijave „Elektrodistribuciji“ u Zrenjaninu, kako bi mogli da se priključe na elektromrežu. Vrednost radova na polagnju kablova srednjeg i niskog napona je 19 i po miliona dinara, od čega grad Zrenjanin i „Elektrodistribucija“ obezbeđuju po polovinu. Ovaj poduhvat svedoči o tome da mi iz gardske administracije brinemo i o žiteljim periferije, a ne samo u građanima koji žive bliže centru.

Ovim rečima je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić komentarisao danas započete radove na snabdevanju električnom energijom ovog naselja sa 50 objekata: vikendica, kuća i salaša.

Žitelji ovog naselja, u kome su neke kuće podignute pre pola veka, moći će da se, radi dobijanja kućnog priključka, prijave u „Elektrodistribuciju“ Zrenjanin.

Prema rečima Stevice Cigulova, direktora ED „Zrenjanin“, uporedo sa ovim poslom, radi se i zamena nadzemnih visokonaponskih kablova na dalekovodima kojima se električnom energijom snabdeva Fabrika sintetičkog kaučuka i ostala industrija – podzemnim instalacijama. „Kabliranjem“ će biti oslobođeno deset hektara gradskog zemljišta za buduće investitore.

Osim vikend naselja prema Elemiru će, do zime, eventualno na proleće 2017. godine, sličan posao biti urađen i za vikend naselje kod Stajićeva. Vrednost ovih radova bi trebalo da bude 27 miliona dinara.

M. S-n.

Vikend naslje dobija struju

Vikend naselje dobija struju