USPESI: Mladi ekonomisti znanje potvrdili u u praksi

Ovog proleća, učenici zrenjaninske Ekonomsko-trgovinske škole Jovan Trajković” osvojili su brojne nagrade na takmičenjima. Jedna od njih je osvojena na takmičenju takozvane studije slučaja, u organizaciji Univerziteta Singidunum”. Zanimljivo je da su prvo mesto podelile dve ekipe ove škole, čiji je mentor profesor ekonomske grupe predmeta Željko Farkić.

Jednu od dve prvoplasirane ekipe činile su Bojana Đurić i Una Vuletić, učenice trećeg razreda smera finansijski administrator. One su same odabrale kompaniju Konsalting ASEE. U drugoj ekipi koja je, takođe, osvojila prvo mesto bili su Dragana Ilišković, Sandra Bagljaš i Srđan Marković, učenici treće godine smera ekonomski tehničar. Za studiju slučaja izabrali su preduzeće Konseko” koje se bavi prodajom solarnih panela, akumulatora, regulatora, baterija.

Istraživački rad obe ekipe obuhvatio je znanje iz više oblasti koje se izučavaju u školi. Tim više je i njihova nagrada značajna, a osvojena je u ozbiljnoj konkurenciji, jer podrazumeva multidisciplinarnost. Takođe, zo je i dobar primer duačnog obrazovanja.

M.B.