USPESI: Zrenjaninskom studentu Mihalju Bakatoru priznanje Francusko-srpske privredne komore

mihalj2Mihalj Bakator, doktorand na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, dobitnik je druge studentske nagrade Francusko-srpske privredne komore za disertaciju na temu „Održivi razvoj u doba digitalizcije“. Njemu je pripala nagrada od 800 evra koju mu je uručila kompanija Elektrovat. Pobednica ovog prestižnog takmičenja je Tatjana Vujović, studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, a treća Ana Nikolić, studentkinja treće godine Fizičkog fakulteta u Beogradu.

– U svom radu sam predložio rešenja koja obuhvataju primenu ekspertnih sistema u zdravstvu, primenu klaud tehnologije na nivou države i u kompanijama, primenu inteligentnih proizvodnih platformi, otvaranje inovacionih i edukativnih centara i regulisanje zakonske regulative sa aspekta onlajn plaćanja – rekao nam je Mihalj Bakator .

Od ukupno 28 radova sa svih univerziteta iz Srbije, pet radova je prošlo u finale i tri rada su nagrađena. Pravo na konkurisanje su imali studenti do 25 godina starosti.

– Sumirano, utisci su pozitivni. Od pet konkurisanja, četiri puta sam prošao u finale i osvojio nagrade. Ponosan sam i čast mi je i zadovoljstvo što sam predstavljao fakultet na ovim takmičenjima.

M.B.

Foto: sajt Francusko-srpske privredne komore