„VALOR” BRINE O ZAPOSLENIMA

Novčani dodatak za treće dete

Danas su retki poslodavci i preduzeća kojima prihod nije jedina i najvažnija stavka, već i da su zaposleni zadovoljni uslovima u kojima rade. Takve firme postoje i kod nas, a među njima je i „Valor”. Ovde i te kako vrednuju dobar međuljudski odnos, a razmišlja se i dobrobiti članova porodica zaposlenih. Ova društveno-odgovorna kompanija je najavila da će od naredne godine svaki radnik, koji ima troje maloletne dece, mesečno dobijati dodatak u visini od 10.000 dinara dok najstarije dete ne napuni 18 godina.

– Mislim da u rešavanju demografskih problema, osim države i lokalne samouprave, ima mesta i za privrednike. Već dodeljujemo stipendije deci naših radnika, a pomoć za treće dete je iskorak ka daljoj motivaciji zaposlenih da uvećaju porodicu – kaže Steva Kočalka, direktor „Valora”.
Ovde zaposleni imaju mogućnost da koriste i biblioteku u firmi, a često organizovano idu na predstave u Beograd, Novi Sad…
Kompanija „Valor” posluje duže od dve decenije, a tradicionalno je i ovog puta proslavila uspešan završetak godine. Na pitanje po čemu se 2017. izdvaja od prethodnih, Kočalka je istakao da je karakteriše izuzetno veliki rast prihoda. Rast od 15 procenata objašnjava dugim i toplim letom i većom potražnjom vode i osvežavajućih napitaka, dobrom organizacijom posla, a verovatno i slabošću konkurencije.
Ove godine „Valor” je obnovio vozni park, te nas je zanimalo da li će i u 2018. nastaviti sa investicijama.
– Ulaganja su neophodna, a valja ih dobro promišljati kako firma ne bi došla u problem zaduženosti ili likvidnosti. Sledeće godine nas očekuje izgradnja dva nova skladišta, u Kikindi i Senti, čime bismo obezbedili bolje uslove za rad u tim sredinama. Sigurno je da ćemo, kao i svake godine do sada, zanoviti deo voznog parka. Bićemo zadovoljni ako to uradimo bez novog zaduživanja – zaključio je Kočalka.

  • ZAPOŠLJAVANJE
    „Valor” zapošljava 180 ljudi i trenutno nema upražnjenih radnih mesta. Kada se ukaže potreba, raspiše se konkurs, ali se pre toga pažljivo pogledaju biografije onih koji su se već javili sa željom da rade u ovoj firmi.

I. ISAKOV