Vasárnap ismét urnák elé járulnak a nagybecskereki polgárok

A helyi közösségek tanácstagjairól szavazunk
A hétvégén egyes helyi közösségek tanácsainak a tagjait választják meg a polgárok. A magyarok lakta településeken is, Muzslyán, Erzsébetlakon, Lukácsfalván és Szentmihályon is urnák elé járulnak a polgárok.
Muzslyán igen sok megoldatlan kérdés vár az új tanács tagjaira. Egyes jelöltek, nyilatkoztak, melyek azok a számukra legfontosabb kérdések, melyek megoldását fontosnak tartják.Kardos Zsuzsanna elmondása szerint egy olyan listát indítottak, melyek a legjelentősebb gondok orvoslására összpontosítanak, nevünk is ezt bizonyítja Muzslyáért, akor is ha nincsennek választások. Számomra igen fontos, hogy mindent megtegyünk egy új tornaterem kiépítése érdekében, mivel az rengeteget jelentene egyben az iskola és a helybeli sport fejlődésére.
Igen fontosnak tartom egy öko csap felépítését Muzslyán, mivel a tiszta ívóvíz gondot jelent az egész város területén. Egy ilyen jellegű csap felépítése megkönnyítené a polgárok életét, különösen az idősebb polgártársainkét- mutatott rá Varga Judit tanácstag jelölt.
Évek óta megoldatlan a muzslyai kerékpárút kérédése. Tanácstagként ennek a problematikának a megoldásán szeretnék dolgozni-monda Lehocki Hajnalka jelölt. Igen sok baleset történt az elmúlt időszakban a kerkpárút hiánya miatt. Ezen út megépítésrok sokkal biztonságosabbá tenné a muzslyai polgárok közlekedését.
A magyar nyelvű tájékoztatás igen rossz helyzetben van. A helyi rádió megszünésével megszünt a mindennapi magyar nyelvű tájékoztatás a város területén. Ezért tartom fontosnak a Zeppelin Rádió újbóli beindítását. Ez egy meglevő űrt töltene be- mondja Sziveri János tanácstag jelölt az egykor működő Zeppelin Rádió tulajdonosa.
A legkisebbekre is figyelmet kell fordítanunk, ezért szeretnék rámutatni, hogy Fejes Klára utcában levő megrongált játszótér mielőbbi felújításáért szeretnék síkra szállni- mutatott rá Davor Radosavljev jelölt.
A választópolgárok reggel 7.00 és 20.00 óra között adhatják le voksukat.

prva-strana-ispravljeno