V:D. DIREKTORA „VODOVODA” DONEO ODLUKU: Fabrika ne rešava problem pritiska, preuzimamo vodosnabdevanje

Vodovod” je odlučio da preuzme snabdevanje vodom od fabrike vode zbog aktuelnih problema sa pritiskom u gradskoj mreži, a nakon što iz ovog postrojenja nisu dobili odgovor kako će oni biti rešeni, saopštio je danas v.d. direktora ovog preduzeća Predrag Bodiroga. Zbog toga će, kako se navodi, u 16 časova nakratko nestati vode na teritoriji celog grada.

Zbog brojnih pritužbi građana o nemogućnosti primene higijenskih mera u cilju suzbijanja kovida 19 (pranje ruku, održavanje prostorija i slično), od 16 časova, snabdevanje vodom grada odvijaće se direktno sa bunara JKP „Vodovod i kanalizacija“, čime će se značajno poboljšati pritisak u vodovodnoj mreži.

Vodovod“ ni na koji način nije doprineo aktuelnoj situaciji sa pritiskom vode u mreži, jer je od 24. februara ove godine „fabrika vode“ preuzela vodosnabdevanje grada. Nažalost, ni pored brojnih zahteva upućenih nadležnima u „fabrici vode“, na adresu „Vodovoda“ nije pristigao konkretan odgovor da li se i na koji način problem sa nedovoljnim pritiskom u vodovodnoj mreži može rešiti. Ovu Odluku, donosim u skladu sa ovlašćenjima koja su mi kao vršiocu dužnosti direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ data, a na osnovu mišljenja stručnih službi preduzeća, da je ovo jedini način na koji se trenutni problem vodosnabdevanja može rešiti, kao i dalje posledice sprečiti. O svim preduzetim koracima, kao i brojnim zahtevima da menadžment „fabrike vode“ ovaj problem reši, upoznati su svi nadležni državni organi – naveo je u saopštenju Predrag Bodiroga.

M.M.