U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA IZLOŽBA SLIKA MARJANA MARIĆA : „Neistomišljenici“

U četvrtak, 9. jula, sa početkom u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra biće otvorena izložba slika Marjana Marića pod nazivom „Neistomišljenici“.

U svom likovnom radu Marić se bavi istraživanjem više likovnih pravaca (suprematizma, ekspresionizma, lirske apstrakcije) pokušavajući da naslika likovne hibride. Autor navodi da je u procesu slikanja nastalo dosta različitih slika, koje želi da pokaže publici. Petnaest apstraktnih slika koje su nastale 2019. godine biće izložene do 22. jula.

Marjan Marić je rođen u Srpskoj Crnji januara 1979. godine. Zrenjaninsku gimnaziju završava 1998. godine a Akademiju umetnosti upisuje 2008. u Banja Luci – odsek: slikarstvo. Diplomirao je 2012. u klasi profesora Vese Sovilja. U Novom Sadu. 2012. upisuje master studije u klasi profesora Stevana Kojića na smeru – novi likovni mediji. Master rad „Intermedijalna transpozicija kubusa i rendgenskih snimaka“ odbranio je 2014. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2017. član je SULUV-a. Do sada je imao 14 samostalnih i učestvovao je na 10 kolektivnih izložbi.