VEČERAS I SUTRA NA „DANIMA PIVA”: Finale pivopija i Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine

Na glavnoj bini na Žitnom trgu večeras je finale takmičenja u brzom ispijanju piva. Nakon toga sviraju bendovi „Perpetum Mobile i „Goblini”.

Na Trgu slobode večeras u 22 sata počinje koncert grupe „Van Gogh”. Od 20 časova u Gradskoj bašti je predstava „Samo da ti kažem koliko te volim”.

Gradonačelnik Zrenjanina sinoć je priredio prijem za učesnike 32. „Dana piva“, organizatore i goste u Gradskoj bašti, što je tradicija pivske fešte. Goste su dočekali gradonačelnik sa suprugom i njegov zamenik Saša Santovac sa suprugom. Čelnici lokalne samouprave su pre podne u Hotelu „Vojvodina“, još jednom razmenili utiske sa svojim gostima, predstavnicima bratskih gradova i gradova prijatelja…

Sinoć je na Trgu slobode održan još jedan spekatakularan koncert – „Bijelo dugme” „zapalilo je publiku”. Na bini na Trgu „Dr Zorana Đinđića” završen je četvorodnevni festival folklore „Lala”. Osim folkloraca iz Belorusije, Češke, Rumunije i Crne Gore, u programu su učestvovali i gosti iz dva kulturno umetnička društva iz okoline Jagodine, a koncert je završen građanskim igrama u izvođenju veterana, domaćina, članova GIK Banat „Pionir”, koji je orgazator festivala „Lala”. Zajedno sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

Danas su održana i brojna sportska takmičenja – odbojka, rukomet, fudbal… U bašti Lovačkog doma, na Mihajlovačkom drumu, takmičili su se u kuvanju lovačkog gulaša.

Na Gradskom stadionu u Zrenjaninu sutra (nedelja, 3. septembar), u 9 časova, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić svečano će otvoriti Kup Vatrogasnog saveza Zrenjanina čiji je organizator Gradski vatrogasni savez Zrenjanin.

B. Jajić