OTVOREN FESTIVAL „ZRENJANIN ZOVE 06“: Organizatori i bendovi zadovoljni posetom

Grupa „Zemljotres“ imala je čast da sinoć otvori, šesti po redu, festival alternativnog zvuka “Zrenjanin zove”, koji se održava u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Prvog dana ovog muzičkog događaja publika je uživala u rock’n’rollu sa primesama bluza, koji su izveli bendovi „Zemljotres“, „Mist“ i „Šišarke“. Ljubitelji malo tvrđeg zvuka večeras, 2. septembra, imaće prilike da uživaju u nastupima grupa „Overdrive“, „Empathy soul project“ i beogradske trojke „Straight Mickey And The Boyz“ od 21.30.

– Bilo je naše stalne publike, a video sam i nova lica što me posebno raduje jer dolaze da podrže ovakvu muziku. Drago mi je što su nas organizatori pozvali da budemo deo ove manifestacije. Smatram da ovakav festival zaslužuje da bude zaseban, van „Dana piva“ kako bi više ljudi moglo da dođe, ali zadovoljni smo atmosferom i posetom – rekao je Janko Hrubik, pevač i gitarista benda „Zemljotres“.

Pevač grupe „Šišarke“, Aleksandar Rakita, istakao je da mu je drago što postoji festival ovog tipa koji ima tradiciju. Kako je rekao, prvi put su učestvovali i da je ovo bila prilika koja se ne propušta. Smatra da je važno da se ovdašnji bendovi odazivaju na ovakve manifestacije kako bi se negovala rok scena, koja jedva postoji.

– Ekipa koja ovo organizuje je krenula dobrim putem i moram da kažem da smo kao bend uvek spremni da podržimo ovakve muzičke događaje. Trebalo bi da se festival, iz godine u godinu, podiže na viši nivo, ukoliko je to moguće. Možda da se poradi na tome da se nađu dodatni sponzori koji bi pomogli festival i povećali publicitet. Poseta je pristojna, s obzirom da se u isto vreme održavaju koncerti na trgovima – izjavio je Aleksandar Rakita za list „Zrenjanin“.

Vlada Đurić, programski direktor Kulturnog centra, istakao je da je ove godine ideja da se promoviše stvaralaštvo alternativnog zvuka u našem gradu. Prema njegovim rečima, prvo veče je zrenjaninsko i to je zagrevanje, dok su druge večeri hedlajneri zvučniji i nastupa gostujući bend iz Beograda. Zadovoljan je jučerašnjom posetom, a večeras očekuje veći odziv publike.

– Trudimo se da pružimo zrenjaninskoj publici kvalitetnu muziku pogotovo u vreme „Dana piva“, kada je velik broj sugrađana na ulicama, da čuju nešto što se na drugim binama ne može čuti, a ujedno i da promovišemo zvuk koji dolazi iz Zrenjanina – poručio je Vlada Đurić.

I.I.

received_10214817535971524
„Šišarke“
received_10214817538171579
„Mist“

received_10214817537411560-1