VEČERAS KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE: Biće spektakl na Trgu slobode

Program „Dana piva“ na Trgu slobode otvoriće 4. put zaredom Zrenjaninska filharmonija, koja će večeras svirati u punom sastavu sa novosadskim „Big bendom“. Koncert počinje u 21 čas, solisti su Mirna Radulović, Danka Adamov, Zoran Šandorov, a specijalni gost je Zrenjaninac Bela Mavrak, koji 14 godina nastupa sa najvećim klasičnim šoumenom Andreem Rjuom širom sveta.

Tim povodom, gradonačelnik Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i Jasmina Malinić, načelnica Graske uprave, ugostili su danas Belu Mavraka koji je bio u pratnji supruge Monike, i Romana Bugara, direktora Zrenjaninske filharmonije u plavom salonu gradske kuće.

– Velika mi je čast i vrlo sam srećan što ću konačno pevati na gradskom trgu. Prvo sam 1994. godine u hladnom NP „Toša Jovanović“, drugi put 2016, takođe, u Pozorištu. Ponosan sam što ću večeras pevati pred svojom publikom jer sam ovde odrastao, i zato će Zrenjanin uvek biti moj grad. Tu sam završio nižu Muzičku školu „Josif Marinković“, Medicinsku školu i trenirao sam boks kod Zvonka Vujina. To su uspomene koje se ne zaboravljaju – ponosno je istakao Bela Mavrak, koji 27 godina živi u Nemačkoj.

bela mavrak list zrenjanin jovan njegovic drndak 03

Više od 60 muzičara zajedno sa „Big bendom“ izvešće 20 kompozicija disko muzike osamdesetih godina prošlog veka.

– Mnogi od ovih aranžmana će se prvi put izvesti u ovakvom sastavu, napisane za Filhramoniju i „Big bend“. Izuzetna mi je čast što možemo da sviramo zajedno sa svetskim tenorom koji peva po celom svetu i retki su takvi ljudi koji dolaze u svoj grad da pevaju bez ikakvih uslova i honorara. Samo je važno da je dobra atmosfera i energija, što će večeras sigurno biti – poručio je Roman Bugar.

bela mavrak list zrenjanin jovan njegovic drndak 04

Čedomir Janjić je naglasio da su pozornica i produkcija ovog puta drugačiji, a da uz uvažavanje svih zvezda koje dolaze, posebna čast što će večeras pevati legenda svetska, a naša. Kao je rekao, biće to pravi spektakl.

I.I.

Foto: Jovan Njegović Drndak

bela mavrak list zrenjanin jovan njegovic drndak 02