VEČERAS KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE: Teku „Dani piva”…

Na bini na Trgu slobode, večeras u 21 sat, biće koncert Zrenjaninske filharmonije. Solisti su Mirna Radulović i Davor Jovanović. Diriguje Mikica Jevtić. Na programu je muzika iz domaćih TV serija i filmova. Voditelj je mr Branka Jajić.

U Gradskoj bašti večeras, u 20 časova, stiže Ana Fitarević, mađioničarke i iluzionistkinje, a zatim Srđan Slijepčević – stand up.

U Gimnazijskoj ulici je, od 19 časova, program za decu. Predstava „Pipi duga čarapa“, Centar za edukaciju „Big Ben“ – menatlna aritmetika, učenje engleskog jezika, „Mala princeza“, uz klovnove i animatore… „Asteriks i Obeliks“, koncert Sare Jo – u 20 časova.

U Gradskoj bašti je sinoć (utorak, 29. septembar), pred prepunim gledalištem, u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina, izvedena komedija „Voli me do kraja“, čija je beogradska premijera bila 6. oktobra, prošle godine, na Akademiji 28. Crnohumorna predstava, u kojoj igraju Mirka Vasiljević, Ivan Zekić, Nemanja Jančić, govori o mladom bračnom paru i njihovom životu punom ljubomore, ali i ljubavi, pa i preljubi… Žena (Mirka Vasiljević) u ovoj predstavi ima i muža, i ljubavnika… Režiju i dramaturgiju potpisuje Igor Damnjanović. Saradnik u organizaciji zrenjaninske premijere predstave „Voli me do kraja“ je Ljubiša Šljapić.

U okviru Međunarodnog festivala folklora „ Lala“ na Trgu dr Zoran Đinćić sinoć su se predstavili folklorci iz Belorusije i Češke Republike, kao i domaćini, KUD GIK „Pionir“ Zrenjanin. Organizator ovog programa je Kulturni centar Zrenjanin, zajedno sa KUD –om „Pionir“. Na istoj bini večeras je koncert folkloraca iz Rumunije i Crne Gore, u 20 časova.

Na bini na Žitnom trgu je sinoć počelo takmičenje u brzom ispijanju piva. Održani su koncerti bendova „Kepa and The free Spirits“ i „Griva“, a večeras su koncerti grupa „Laki keš“ i „Atesit rep“.

Izložba Viorela Flore je svakodnevno ispred Pivnice, „Četir’ konja debela“ i Muzeja piva.

U toku je i panoramsko razgledanje grada turističkim otvorenim autobusom na sprat…

Svakodnevno se u okviru „Dana piva“ održavaju brojna sportska takmičenja.

B.J.

FOTO: J. Njegović Drndak i I. Pančić