VEČERAS NA PROGRAMU „BANATSKE BAJKE“: Predstava za decu, radionice i animacije, kocert

U okviru dečjeg programa „Banataska bajka“ biće predstava za decu „Pustolov“ u izvođenju Velikog teatra Jagodina danas u Gradskoj bašti, u 18 časova. Predstava je urađena po tekstu Vladimira Andrića. Igraju Bojan Miloradović i Ratko Petrović.

– Avanture omiljenog junaka Pustolova, deca, mladi, ali i oni nešto stariji, rado su gledali u popularnoj TV emisiji na RTS-u, a glavnu ulogu tumačio je Milan Lane Gutović. Sada nam lik Pustolova i njegove dogodovštine oživljava glumac Bojan Miloradović u istoimenoj predstavi koja će oduševiti najmlađu publiku, a one nešto starije, podsetiće na neka lepa vremena, kada smo svi odrastali uz priče našeg Pustolova. Pustolov je originalan, upečatljiv, na svoju ruku, ali neizmerno zanimljiv i drag, skoro da se može uvrstiti u mitske likove. Predstava je fantazmagorična i interaktivna, deca družeći se sa glavnim junakom nauče puno toga o dobroti, hrabrosti, drugarstvu, prirodi… Zato uplovite i vi u našu pustolovinu – poručuju organizatori.

Od 19 časova su animacije i radionice Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju – CEKOM, dok je u 20 sati koncert Muzičkog centra Bolero” sa gostima, koji će i u Gradskoj bašti obeležiti 25 godina postojanja.

U slučaju kiše, predstava i koncert održaće se u Kulturnom centru Zrenjanina, a radionice CEKOMA, koje su inače predviđene da se održavaju tokom trajanja manifestacije, odložiće se do narednog sunčanijeg četvrtka.