VEK RVANJA U ZRENJANINU: Izložba, svečana akademija, rvački turnir…

Za obeležavanje 100 godina rvanja u Zrenjaninu pripremljen je bogat program koji obuhvata izložbu, svečanu akademiju i rvački turnir koji će se održati na Trgu slobode, rečeno je danas na konferenciji za novinare.
U subotu, 31. avgusta, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u 11 sati svečano će biti otvorena izložba „Prvi vek rvačkog sporta u Zrenjaninu i njegovoj okolini: 1919–2019”. Autori su mr Vojislav Matić i prof. dr Robert Molnar, bivši uspešni rvači i dugogodišnji sportski radnici i Siniša Onjin, kustos Muzeja. Oni su istakli da će biti prezentovano 411 fotografija.
Istoga dana u 16.30 u sali Narodnog pozorišta je svečana akademija, u 18.30 je prvi polufinalni meč, a od 19.30 drugi polufinalni susret rvačkih ekipa. Na turniru, osim domaćeg Proletera, učestvuju i rvački klubovi Zagreb i Vindija iz Hrvatske i Honved iz Mađarske. Finalni meč je na programu u nedelju u 20 časova, a sat ranije počinje borba za treće mesto.
Program proslave predstavili su Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i predsednik Organizacionog odbora proslave, Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, mr Vojislav Matić i prof dr Robert Molnar. Oni su pozvali Zrenjanince i njihove goste da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski praznik i upoznaju se sa bogatom istorijom i velikim uspesima Rvačkog kluba Proleter, jedanog od najuspešnijih sportskih kolektiva u Srbiji.