VELIKI POŽAR U BANATSKOM DESPOTOVCU, NEMA POVREĐENIH

Uzrok i šteta još uvek nepoznati

U noći između 11. i 12. marta, meštane Banatskog Despotovca probudile su vatrogasne sirene. Veliki požar izbio je u zgradi Doma kulture (nekadašnjeg Zadružnog doma). Četiri vatrogasne ekipe su do jutra gasile vatrenu stihiju, prenosi gradski sajt. Iz Policijske uprave kažu za naš list da nije bilo povređenih, kao i da je još uvek u toku utvrđivanje uzroka nezgode i materijalne štete.

VATROGASCI BRZO REAGOVALI
Pošto su u pitanju stari krov i suve grede, dobar deo građevine izgoreo je dok su vatrogasci stigli, kažu iz Mesne zajednice (MZ) „Banatski Despotovac”.
– U jutarnjim časovima, između 3 i pola 4, komšije su primetile požar. Pozvali su vatrogasce koji su brzo reagovali, ali je zgrada već uveliko bila zahvaćena vatrom – kaže Božidar Konjik, predsednik Saveta MZ za RTV „Santos”.
Prema njegovim rečima, vatrogasci su učinili sve da se stihija ne proširi na druge prostorije i privatne kuće. Osim bioskopske sale, koja je zbog problema sa krovom bila zatvorena rešenjem inspekcije, kako navodi Konjik, 80 odsto objekta se koristilo. U zgradi su se nalazile prostorije MZ, Lovačkog društva i ugostiteljski lokal.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju

Foto: Fejsbuk grupa Lovac