VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA I CRVENI KRST: Sporazum o saradnji

Visoka tehnička škola strukovnih studija i Crveni krst Zrenjanin potpisali su nedavno sporazum o naučno-stručnoj i poslovno-tehničkoj saradnji koji obuhvata podršku i partnerstvo u stručnoj praksi studenata, razmenu stručnih kadrova i unapređenje prakse u oblasti reagovanja i upravljanja u vanrednim situacijama, kao i saradnju u akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi.

– Ovim ugovorom se otvara saradnja između naše škole i Crvenog krsta. Planirano je obavljanje stručne prakse naših studenata na studijskom programu inženjerski menadžment u kriznim uslovima, dobrovoljno davanje krvi u prostorijama škole, početkom aprila, predavanje u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin za studente. U planu su i druge aktivnosti i radujemo se budućoj saradnji – rekao je dr Mile Lovre, direktor VTŠ.

Sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević je rekla da se nada uspešnoj i dugoročnoj saradnji, i da je u planu i osnivna i napredna obuka zaposlenih u Visokoj tehničkoj školi u pružanju prve pomoći. Crveni krst Zrenjanin će realizovati kurseve prve pomoći o za sve studente prve godine.

M. B.

Foto: Crveni krst