VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA ZRENJANIN: Prednosti studiranja uz rad

Mnogi od zaposlenih koji žele da se usavršavaju u struci, a do sada nisu mogli da usklade svoje lične obaveze i obavezu da redovno prate predavanja po klasičnom konceptu obrazovanja, sada imaju mogućnost za to. Usvajanje evropskih normi obrazovanja u Srbiji i regionu, zasnovanih na principima Bolonjske deklaracije omogućava celoživotno obrazovanje uz rad.
– Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu je prepoznala ovaj problem i za kandidate koji su u radnom odnosu organizuje studije uz rad, prema Zakonu o visokm obrazovanju i Pravilniku studija uz rad VTŠSS u Zrenjaninu, prilagođeno zaposlenima koji zbog svojih profesionalnih obveza ne mogu da pohađaju predavanja u toku radne nedelje, pa se zato se nastava izvodi petkom poslepodne i subotom. Na taj način studenti studija uz rad mogu sebi priuštiti kvlitetno obrazovanje uz najmanje troškove – kaže dr Milana Dra
šković, profesorka strukovnih studija.
Apsolventi na VTŠSS u Zrenjaninu koji su redovni studenti a u radnom su odnosu, Milica Ivanić (tehničar u laboratoriji u Marbo productu), Nebojša Vilotijević (tehnički savetnik za pekarstvo u Puratosu d.o.o), Tijana Cvetković (vojni policajac u 5. Bataljonu vojne policije), Uroš Bugarinović (kontrolor kvaliteta u plastifikaciji aluminijuma u Hempo d.o.o.) i Biljana Gucul (referent kontrole kvaliteta u fabrici ulja Banat a.d.) su izjavili da je teško uskladiti studije sa poslom, ali da su profesori imali maksimalno razumevanje, te im je omogućeno kroz individualne konsultacije da lakše savladaju gradivo i uspešno studiraju.

M.B.