VLADIMIR VOLKOV IZ GRUPE „LEDENE OČI” O ALBUMU, SPOTOVIMA, PLANOVIMA

Hrabro slede svoje ideje

Bend „Ledene oči” formiran je 2014. godine u Zrenjaninu. Čine ga Vladimir Volkov (vokal), Gabriel Madaras (bas gitara, vokal), Đorđe Pilipović (gitara), Norbi Halai (bubnjevi). Prvi album „Bitka za snove” izdali su avgusta 2016. godine. Kako i samo ime kaže, bore se za svoje snove pune tri godine.
– Te 2014. Gabriel i ja smo svirali sa nekim bendom i sve više smo želeli da imamo autorske stvari, ali drugi članovi benda nisu bili zainteresovani za to. Izašli smo iz te priče i osnovali „Ledene oči”. Ime je nastalo po drugoj pesmi „Zauvek ćeš mene ljubiti” u kojoj se pominju ledene oči – kaže Vladimir Volkov. – Prve materijale smo krenuli da sviramo februara 2014. godine, da bismo objavili prvi spot za pesmu „Kraljica” u novembru te godine, kada smo se i javno predstavili. Zbog interesovanja publike, nastavili smo da radimo.
Naredne godine uradili su drugi spot za pesmu „Zauvek ćeš mene ljubiti”, kada počinju da rade na repertoaru za tezge, dok sad, kaže Volkov, rade ozbiljnije svirke. Vole da učestvuju na festivalima, te su na „Bunt rok masters” festivalu stigli do polufinala. U tom periodu su im se pridružili Norbi i Sanela Đember koja više nije članica grupe.
– Prvi veći koncert imali smo u jednom moto klubu u Mužlji. Svirali smo kao predgrupa Galeta („Kerber”) i Najde („Smak”). Ulagali smo dosta truda i objavili prvi album za izdavačku kuću „One records” iz Beograda, na kojem se nalazi 11 pesama. Publika je odlično reagovala što nam je veoma drago, usledili su pozivi za svirke – ističe dvadesetosmogodišnji pevač.
Kao i svi mladi umetnici suočavaju se sa raznim poteškoćama. Album i spotove sami finansiraju, a Volkov navodi da im je u početku mnogo pomagao Đula Madaras, tekstopisac i kompozitor, Gabrijelov otac. Đula je autor devet pesama, aranžmana takođe, dok su ostale dve delo mladog pevača. Kako kaže, potrebno je mnogo odricanja da bi se izdao album, ali srećom, sada sve ide na dobro. Vladimir je najavio ove godine više svirki i nastupa nego što su imali prošle godine. Rok-pop bend „Ledene oči” svirao je na „Hills up” festivalu na Zlatiboru, „Rok village”, učestvovali su na moto skupu u Ljubljani… Nada se da će Zrenjaninci imati uskoro prilike da ih čuju, jer za sada imaju zakazane nastupe u okolnim mestima.
Trenutno imaju šest spotova, a poslednji je urađen za pesmu „Sanjam” koji je nedavno ugledao svetlost dana. Vladimir Volkov za sebe kaže da je samouk, a muzici je privržen od malih nogu. Ozbiljnije je njome krenuo da se bavi 2008. godine. Odrastao je uz hitove „Bijelog dugmeta” koje danas izvodi sa svojim bendom. Na repertoaru se, pored njihovih pesama, nalaze i pesme poznatih grupa kao što su „Divlje jagode”, „Osvajači”, „Kerber”, što i privatno vole da slušaju. Ovaj posao, kako ističe, donosi mnogo uživanja i za njih je najlepši osećaj kada sviraju pred publikom koja sa njima u glas peva omiljene pesme. Plan benda „Ledene oči” je da ostave trag u muzičkoj industriji.

I.ISAKOV