VODA IZ POSTROJENJA PONOVO U MREŽI: Zabrana za piće i dalje na snazi

JKP „Vodovod i kanalizacija“ je konzorcijumu investitora izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode, a na osnovu upućenog zahteva, odobrila da od 19. decembra prečišćenu vodu sa postrojenja upušta u gradsku vodovodnu mrežu radi testiranja opreme i pripreme za početak ugovorom definisanog probnog rada postrojenja, saopštilo je ovo preduzeće.

– U toku testiranja opreme celokupno vodosnabdevanje grada obavljaće se preko postrojenja za prečišćavanje vode, uz kontinuiranu analizu i kontrolu kvaliteta vode od strane investitora, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i ovlašćenih laboratorija – naveo je Siniša Gajin, rukovodilac službe informisanja i poslovnih komunikacija u „Vodovodu“. – Iako će doći do vidljivog poboljšanja kvaliteta vode, naglašavamo da je odluka iz 2004. godine o zabrani vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje na snazi i biće sve dok nadležne institucije ne ukinu zabranu.

O momentu završetka testiranja opreme i započinjanju ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje vode JKP „Vodovod i kanalizacija“ će blagovremeno obavestiti javnost.