„VODOVOD” SANIRAO KVAR KOD PODVOŽNJAKA NA BERBERSKOM: Zamena mreže sledeće godine

Juče su radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ popravili kvar na vodovodnoj mreži kod podvožnjaka u naselju Berbersko, tako da se voda ovde više neće izlivati, saopštilo je ovo preduzeće.

U proteklih nekoliko meseci na ovoj lokaciji je currila vode zbog čega se stvorila velika bara i građani tuda nisu mogli da prolaze.

U „Vodovodu“ navode da su od početka upoznati sa problemom i da su u više navrata intervenisali uz pomoć specijalizovanog vozila za odgušenje kanalizacione mreže koje je uklanjalo nataloženu vodu.

Takođe su saopštili da su stručne službe preduzeća izvršile tehničku proveru vodovodne mreže u reonu podvožnjaka, ustanovivši da je ona dotrajala i da je potrebno zameniti oko 100 metara vodovodne mreže.

Urađena je tehnička dokumentacija, sačinjena specifikacija radova i naručen potrebni materijal. Zbog aktuelne situacije sa pandemijom korona virusa deo materijala nije pristigao, pa su za jesenas najavljeni radovi odloženi. U skladu sa situacijom stručne službe preduzeća osmislile su rešenje kojim će se sprečiti dalje izlivanje i taloženje vode u i oko podvožnjaka do izvođenja radova na zameni dela vodovodne i kanalizacione mreže – navode u „Vodovodu“.

Ističu da će deo vodovodne i kanalizacione mreže biti zamenjen sledeće godine.

L.Z.

foto: JKP ViK