VOJSKA ORGANIZUJE LIKOVNI I LITERARNI KONKURS: Učestvuju đaci viših razreda osnovnih škola

Povodom vojnog praznika Dana Vojske Srbije, koji se obeležava 23. aprila, Garnizon Zrenjanin organizuje literarni konkurs na temu „Pismo vojniku“ i likovni konkurs na temu „Vojnik Vojske Srbije – moj vojnik“ za učenike viših razreda osnovnih škola sa teritorije Srednjobanatskog okruga.

Literarni rad (odštampan) može biti u formi pisanog sastava ili pesme, a likovni rad u bilo kojoj tehnici, na papiru veličine „Blok 5“. Na poleđini radova neophodno je hemijskom olovkom ispisati ime i prezime učenika, naziv škole, mesto i razred.

Radove je potebno prikupiti na nivou škole i dostaviti do 17. aprila 2018. godine na Dečje odeljenje Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Organizator će formirati stručan žiri za ocenjivanje literarnih i likovnih radova, a radovi se ocenjuju u dve kategorije – literarni rad za uzrast od V do VIII razreda i likovni rad, takođe za učenike od V do VIII razreda.

Za prvo, drugo i treće mesto u svakoj kategoriji biće obezbeđene nagrade, a učenike čiji radovi uđu u uži izbor očekuju pohvalnice. Dodela nagrada i pohvalnica biće organizovana na svečanosti povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, koja će se održati u kasarni „NH Svetozar Marković Toza“ Zrenjanin. O datumu i vremenu održavanja svečanosti nagrađeni i pohvaljeni učenici biće blagovremeno obavešteni.

M.M.