ZA VIKEND MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI HUMANITARNI TURNIR: Nastupaju šesnaestogodišnjaci „Reala“, „Fenerbahčea“, „Partizana“…

Internacionalni turnir „Petrovgrad basketball cup“ održaće se od 16. do 18. marta u Kristalnoj dvorani. Ulaz će biti na bazi dobrovoljnog priloga, a sav prihod od ulaznica namenjen je humanitarnoj organizaciji „Zajedno za život“, najavljeno je danas u gradskoj kući.

 

Na turniru će nastupiti kadeti do 16 godina iz klubova: „Real Madrid“, „Lokomotiva Kuban“, „Fenerbahče“, „Stela azura“, „Partizan“, „Petrovgrad“, kao i reprezentacije Crne Gore i Rumunije, čime je ovo takmičenje uvršteno na mapu prestižnih evropskih košarkaških turnira, kako je rekao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Ovo je turnir na kojem je ponikao i košarkaš „Real Madrida“ Luka Dončić, podsetio je Jovan Simić, predstavnik Fondacije „Zajedno za život“. Simić je inicirao osnivanje ove Fondacije pre tri godine, kada je, videvši na internetu sliku devojčice iz svog komšiluka koja je bolovala od retke bolesti za čije je izlečenje bilo potrebno 300.000 evra, odlučio da proda sve svoje fudbalske dresove koje je godinama sakupljao i organizuje humanitarnu aukciju.

DSC_0841

Turnir „Petrovgrad basketball cup“ otvoriće đaci Osnovne i srednje škole „9. maj“.

Kada budemo izašli na teren, verovatno nećemo videti puno koševa ali hoćemo puno osmeha i radosti na licima naših učenika – rekla je direktorica škole „9. maj“ Snežana Vukić.

DSC_0839

Košarkaš „Proletera“ Petar Lambić pozvao je sve sugrađane da tokom vikenda dođu u Kristalnu dvoranu i uživaju u košarci evropskih velikana.

DSC_0838

U prvom meču, u petak u 14.30, igraju reprezentacija Rumunije i „Lokomotiva Kuban“, a posle njih u 16.30 nastupiće košarkaši „Petrovgrada“ i kluba „Stela azura“. Svečano otvaranje počinje u 18.30. Detaljnije informacije o rasporedu utakmica mogu se naći na Fejsbuk stranici PetrovgradBasketballCup2018.

Organizator humanitarnog turnira je košarkaški klub „Petrovgrad“, pokrovitelj je Grad Zrenjanin, a manifestaciju su podržali i Sportski savez Grada, Javna ustanova „Sportski objekti“, kompanije „Gomeks“, „Maks bet“ i „Voda voda“. „Gomeks“ je četvrti put u organizaciji ovog košarkaškog turnira, naveo je marketing menadžer ove kompanije Nedeljko Golušin.

M.M.

Foto: Jovan Njegović Drndak