ZASEDALA SKUPŠTINE GRADA: Treći rebalans budžeta, predlozi opozicije odbijeni

Prva polovina današnjeg skupštinskog zasedanja protekla je u odbijanju predloga o izmenama i dopunama dnevnog reda koje su podnosili članovi opozicionih stranaka. Čak 60 ih je odbila vladajuća većina koja je ostala nema na sugestije, kritike, pitanja i predloge kolega odbornika. 
– Puno je problema u Zrenjaninu i odbornici Skupštine grada bi trebali da budu informisani o njima, kao i o mogućim načinima rešavanja, a odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) iz meseca u mesec pokušavaju da ukažu na njih. Održali smo nekoliko sastanaka sa građanima i građankama seoskih i gradskih mesnih zajednica. Dobili smo niz predloga koje smo uputili predstavnicima vlasti, a na pedesetak naših dopuna nije usledila ni jedna jedina reč odgovora – istakao je odbornik Aleksandar Marton, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.


Opozicionari su se dotakli problema vode za piće, neprijatnih mirisa iz kafilerije, komunalnih i infrastrukturnih pitanjima, higijene u gradu, niske naftne rente.
Najvažnija tačka dnevnog reda tiče se trećeg rebalansa budžeta, koji je prokomentarisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac.
–Iz poslednjeg rebalansa budžeta proizilaze i izmene programa javnih preduzeća. Osnova za donošenje rebalansa budžeta je ta što smo u međuvremenu, prilikom konkursa kod pokrajinske i republičke Vlade dobili određena sredstva koja je trebalo implementirati u postojeći budžet. Moram da istaknem da smo predvideli 80 miliona dinara za komunalno opremanje naših industrijskih zona i 123 miliona dinara za projektovanje kako bi u narednom periodu mogli da konkurišemo i za nova, značajna sredstva za naš grad. Obezbeđena su i dodatna sredstva za eksproprijaciju zemljišta u industrijskoj zoni, kako bismo što pre završili i poslednji krak obilaznice – naglasio je Santovac.


Ostale tačke usvojene su glasovima vladajuće većine, a dnevni red još jednom je izmenjen i dopunjen sa pet novih tačaka.

M. Malbaški

foto: Jovan Drndak Njegović