ZASEDALA SKUPŠTINA ZRENJANINA: Gradsko veće raspolaže zemljištem

Skupština grada Zrenjanina usvojila je na današnjem zasedanju odluku kojom su kao praznici grada ustanovljeni: 28. agust, Dan uspenja Bogordice, koji je i dan grba grada, 2. otobar i 17. novembar su dani oslobođenja grada u Prvom, odnosno Drugom svetskom ratu. Istom odlukom precizirani su i kriterijumi za dodelu „Nagrade grada Zrenjanina“ i proglašenje počasnog građanina grada.

skupstina03_ skupstina04_

Konstatovan je prestanak mandata odborniku Simi Salapuri, a potvrđen Nikoli Šariću. Obojica su izabrani sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“.

Usvojeno je više odluka koje se tiču urbanizma i gradskog građevinskog zemljišta.

Skupština je prihvatila predlog da građevinskim zemljištem u javnoj svojini grada može raspolagati Gradsko veće. Usvojen je Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije u prošloj i plan za tekuću godinu.

skupstina09_ skupstina01_ skupstina08_ skupstina07_

Vršioci dužnosti direktora „Apoteke Zrenjanin“ i „Sportskih objekata“ dr Milan Miljuš i Bojan Mijatov „prevedeni“ su iz v.d. u zvanje direktora.

Grad Zrenjanin pokrenuo je postupak pribavljanja nepokretnosti na prostoru „Peskare“ površine 16 hektara i 57,44 ara putem neposredne pogodbe. Odluka obavezuje Komisiju za pregovaranje sa prodavcem da ukupna cena zemljišta ne može biti viša od 50 milona dinara.

skupstina05_ skupstina06_

Dosta polemike o opštem stanju u privredi izazvao je Izveštaj o radu Saveta za zapošljavanje. Odbrnici oozicije: Pokreta „Dosta je bilo“, Demokartke stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine imali su niz primedaba na veći broj predloga Gradskog veća. Preglasani su bez izlaska ijednog odbornika većine za govornicu.

M.S-n.