Zašto kažeš zdravlje, a misliš na vakcinu?

Piše:  Dalibor Bubnjević

Pre pet godina sam bio protiv „beta blokatora“! Nipokoju cenu nisam bio spreman da ustuknem pred argumentima neistomišljenika. Sećam se kao juče da je bilo, slava kod mog velikog prijatelja dr Slankamenca. Među brojnim zvanicama je bila i dr Slvaneka Petković Ćurić, kardiolog. Reč po reč, kako to obično biva, saopštio sam joj mišljenje o „beta blokatorima“. Saslušala me je i, verovatno iz kurtoazije, nije protivrečila.
Nakon pet godina, na dan slave Bubnjevića (9. januar), nije me probudilo crkveno zvono, niti čestitka prijatelja. Njih sve je zamenilo moje srce. Snažan, veoma ubrzan ritam me je iz sna vratio u surovu javu. Toga dana, u strahu za vlastito zdravlje, obratio sam se ranije pomenutoj dr Slavenki. Rekla mi je da popijem lek protiv koga sam se borio sve ove godine! Bez trunke sumnje, poslušao sam je!
Moje suočavanje sa ubrzanim srčanim ritmom moglo bi se analogno primeniti i na priču o vakcinama. Svako od nas ima vlastiti stav, neretko (bes)potrebno ulazi u konflikte. Sve je jednostavno, dok bolest ne dođe po svoje.
Budite pametniji od mene, poslušajte vašeg lekara na vreme. Vakcinišite se! Grad Zrenjanin je omogućio sistem dostojan čoveka. Ne dozvolite da sujeta nadvlada nad raciom. Život je samo jedan…