ZAVRŠENA SEZONA U PRVOJ SRPSKOJ KOŠARKAŠKOJ LIGI

„Svecima” ovacije i priznanja

Bez obzira na to što su u revijalnoj utakmici izgubili od selekcije u kojoj su igrali najbolji košarkaši iz klubova Prve srpske lige, igrači KK Sveti Đorđe dobili su na kraju meča veliki aplauz od svojih navijača. Žitištani su ovacijama nagradili svoj tim za sve što je uradio u sezoni koja će zlatnim slovima biti upisana u istoriji kluba. Podsetimo, osim prvog mesta u ligi, „Sveci” su izborili i plasman na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.

U domaćem timu, Nikola Đokić bio je najefikasniji i uz sedam trojki ubacio je 21 poen, Ivan Stanić imao je skor od šest trojki i 18 poena, a istakao se i Vladislav Bibin sa 14 poena.
Specijalni gosti na ovom košarkaškom spektaklu bili su predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine Darko Karan i generalni sekretar tog saveza Zlatko Bolić. Oni su prvom strelcu lige Ivanu Staniću, najboljem igraču Marku Tomiću i najuspešnijem treneru Marku Boljcu, uručili plakete i pehare, a šampionski pehar za uspeh tima, predali su kapitenu KK Sveti Đorđe Borisu Krstanoviću.
– Presrećan sam zbog svega što nam se desilo ove sezone. Zahvalio bih se svim ljudima koji su nas pratili i koji su nam pomagali da ostvarimo ovaj veliki uspeh. Malo ćemo slaviti i već za par dana počinjemo da razmišljamo o projektu Druga liga – kaže Nikola Pešut, sportski direktor KK Sveti Đorđe.

D. Petrović