ZAVRŠNI ISPIT: Osmaci danas polagali test iz srpskog jezika

Učenici osmih razreda osnovnih škola danas u devet časova su polagali završni ispit iz srpskog jezika. Za sutra je zakazano testiranje iz matematike, dok će u petak rešavati kombinovani test. Satnica za rešavanje svih testova zakazana je za sat ranije u odnosu na onu koja je trebala biti, pa je sa 10, testiranje u školama pomereno za 9 časova, a preliminarne rezultate budući srednjoškolci mogu videti 19. juna.
Prema rečima Milana Bojanića, načelnika Školske uprave za Banat, sam proces oko pripreme i dopremanja testova iz Beograda prošao je u najboljem redu.
– Čitava organizacija oko završnog ispita prošla je veoma dobro. Svi u kompletnom procesu su svoj posao uradili profesionalno i korektno. Pripadnici policije koji su obezbeđivali testove dopremili su ih sa nama zajedno do škola na najvišem bezbedonosnom nivou i u tom smislu imali smo dragocenu pomoć – rekao je Bojanić u izjavi za „Zrenjanin“. On je napomenuo i da su testovi jutros u pet i petnaest sati dopremljeni u škole, a da su ih nadležni nastavnici preuzimali oko 7 časova. Prošle godine je na završni ispit izašlo 1649 učenika.
S.V.