ZAVRŠNICA „ZIMSKOG TURNIRA” U MALOM FUDBALU: Neka pobedi humanost

Finalni mečevi Zimskog turnira” u malom fudbalu održaće se u nedelju, 14. decembra, u Kristalnoj dvorani, a iste večeri na programu je i humanitarni meč veterana „Proletera“ i ekipe „Žandarmerije“, tokom kojeg će se prikupljati slatkiši za ugroženu decu.

Očekuje se da će se finale igrati oko 21 čas, a da će humanitarna utakmica početi oko 20 časova, najavio je član Organizacionog odbora turnira Ivan Mikalački, koji je dodao da je zadovoljan dosadašnjim tokom turnira.

– Prijavilo se dosta ekipa koje su igrale kvalitetan fudbal, a i ponašanje učesnika je za svaku pohvalu. Tokom grupne faze turnira pokazan je samo jedan crveni karton – kaže Mikalački.

Na takmičenju u malom fudbalu okupilo se 56 ekipa sa više od 600 takmičara koji su odigrali 90 utakmica, kazao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

U organizaciji humanitarnog dela večeri pomoći će Crveni krst, čiji će volonteri prikupljati slatkiše, ali će takođe i dežurati ako učesnici ili posetioci budu imali zdravstvenih problema, najavljuje sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević.

– Na oba ulaza u Halu nalaziće se naši štandovi na kojima će se sakupljati slatkiši. Verujem da je posle praznika većini sugrađana ostao koji slatkiš viška u kući koji bi mogli da poklone. Od toga ćemo napraviti paketiće koje ćemo na dan Svetog Save uručiti ugroženim mališanima iz OŠ „Deveti maj“, Udruženja „Suncokret“, centra „Alternativa“ i drugih – istakla je ona.

M.M.