POVLAŠĆENE AUTOBUSKE KARTE: Ratni veterani karte mogu kupiti do 31. januara

Veterani Grada Zrenjanina, učesnici svih ratova od 17. avgusta 1990. do 1999. godine, dobili su popuste na gradski prevoz na teritoriji Grada, na parkiranje motornih vozila, a oslobođeni su i plaćanja gradskih administrativnih taksi, saopštio je predsednik udruženja „Srpski ratni veterani iz Zrenjanina“ Željko Vujković. Odluka o ovim povlasticama doneta je na sednici Grada Zrenjanina 23. decembra 2017. godine, nakon dogovora sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i načelnicom Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelenom Dragić, navodi Vujković.

On je obavestio veterane koji koriste gradski prevoz da do 31. januara treba da kupe povlašćene karte, kako su naveli u firmi „Net bus“.

Željko Vujković podseća i da je četvrtog oktobra 2017. godine Pokrajinska vlada usvojila Akcioni plan za poboljšanje položaja ratnih veterana učesnika ratova 17. avgusta 1990. do 1999. godine, koji daje predloge za olakšice u oblastima zdravstvene i socijalne zaštite, zatim obrazovanja, kulture, kao i prilikom korišćenja usluga javnih komunalnih preduzeća, ustanova i organizacija u lokalnim samoupravama u Vojvodini. Realizaciju Akcionog plana pratiće Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, koji će Pokrajinskoj vladi najkasnije do prvog jula ove godine dostaviti izveštaj o preduzetim merama.

Udruženje „Srpski ratni veterani iz Zrenjanina“ takođe podseća svoje članove koji su popunili ovlašćenja za advokata, a koji ih zastupa pred Višim sudom u Zrenjaninu zbog diskriminacije i ratne dnevnice iz 1999. godine, da mogu doći u Perlez da preuzmu svoj primerak ugovora o zastupanju. Kancelarija u Perlezu će od 22. januara raditi svakodnevno.

Željko Vujković navodi da su konačni ciljevi Udruženja da se usvoji Zakon o ratnim veteranima, da se isplate ratne dnevnice i da se dobiju popusti na komunalne usluge, što su tražili od Grada Zrenjanina.

Svi zainteresovani mogu se obratiti udruženju „Srpski ratni veterani iz Zrenjanina“ svakog radnog dana od osam do 15 časova na broj telefona mesne zajednice u Perlezu: 023/3813640 ili na broj: 064/1683879.

M.M.