ZIMSKE ČAROLIJE U ZRENJANINU: Milica Dosković i horovi „Sveti Arhangel Mihailo“ ugrejali publiku

Iako je veče bilo prohladno, u srcima izvođača i publike, ispred gradske kuće, bilo je sinoć toplo. Toplinu i raspoloženje je donela Milica Dosković, vokalna solistkinja i članica Hora Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, i prenela ih na posetioce.

U tome su joj pomogli glasovi horista – Dečji, Muški i Ženski hor „Sveti Arhangel Mihailo“. Uspešno ih vodi sama nakon što se preselio u večnost njen suprug Davor Dosković, sa kojim je to zajedno radila godinama.

Ugrejali su srca etno repertoarom od Srbije, do Rusije, stigavši i do Bugarske, Makedonije. Interpretacija – deset, raspoloženje – deset…

Posvećenošću i ljubavlju za pesmu i igru, predstavili su i nove koreografije, a aplauzom su propraćene i numere koje je obradila sa solistima, duetima i trijima. Solisti na koncertu koji je održan u okviru manifestacije Zimske čarolije bili su Darija Popov, Maša Doskovic, Sandra Bubolj, Olgica Rakić, Anastasija Đokić, uz muzičku podršku Darka Kapitena.

„Hajde da širimo ljubav“ – poruka je Milice Dosković i izvođača, upravo onako kako je to bilo nedavno, u završnoj sceni Velike Svetoarhangelske akademije u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

Tekst Branka Jajić

Foto: Aleksandar Blanuša