ŽIVO NA GRADILIŠTU: napreduje postrojenje za prečišćavanje vode

Na parceli na kojoj je predviđena izgradnja postrojenja za prečišćavanje pitke vode u Zrenjaninu minulog vikenda bilo je živo. Da se radovi izvode punim intenzitetom svedoče i fotografije koje je u nedelju načinio izveštač Zoran Dedić.
Kako se navodi u saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“, do sada su završeni radovi na betoniranju ploče bazena za prijem sirove vode, a šalovanje zidova bazena, kao priprema za betoniranje, u završnoj je fazi. Na bazenu za pitku vodu izbetonirana su četiri ugaona zida u visini od 3,65 m. Na ploči za smeštaj opreme za ultrafiltraciju i reverznu osmozu vrši se priprema čelične armature za nalivanje betonske ploče i greda, a ugrađeni su i samci na koje će se vezati čelična konstrukcija budućeg objekta. Za ploču jonoizmenjivača završeni su grubi građevinski, odnosno zemljani radovi i nasut je šljunak. Elektrodistribucija Zrenjanin iskopala je rovove za postavljanje kablova visokog napona do gradilišta, čime će se rešiti napajanje samog postrojenja za preradu pitke vode.
postrojenje-2Planirano je da građevinski radovi, ukoliko ne dođe do drastičnih pogoršanja vremenskih uslova, budu završeni do kraja decembra, a u toku samih građevinskih radova, kako oni budu odmicali i kako se budu stvarali potrebni uslovi, vršiće se postavljanje i same opreme – navodi se u saopštewu zrewaninskoj javnog komunalnog preduzeća, uz napomenu da je više od 80 odsto opreme na raspolaganju izvođaču radova. Naime, kompletna oprema iz inostranstva je pristigla i spremna je za montažu.
Iz „Vodovoda i kanalizacije” podsećaju da je postignut dogovor između konzorcijuma firmi koje su u postupku javne nabavke dobili uslugu prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Grada Zrenjanina. Na gradilištu postrojenja je postavljena kamera i od 27. oktobra svi zainteresovani građani preko video strima na sajtu Grada Zrenjanina mogu uživo pratiti izvođenje radova na postrojenju.
postrojenje-3