ZLATNI STUDENTI RUKOMETAŠI: Titulu je teško steći, još teže odbraniti

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, razgovarali su na današnjem prijemu sa rukometašima Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin” koji su osvojili prvo mesto na studentskom evropskom šampionatu Eurijada”, održanom od 3. do 6. novembra u Parizu. Uz čestitke, oni su istakli da se mladi sportisti – studenti bili pravi ambasadori naše zemlje.

3a-prijem-SPORT01

Da do titule nije bilo lako doći, potrvrdio je i Marko Gaćinović. On je rekao i da su dva igrača iz ekipe bili povređeni na terenu, a jedan od njih, Stefan Toškov, je i operisan u Parizu.

– Titulu evropskog prvaka je teško osvojiti, a još teže je odbraniti. Mi smo i prošle godine bili studentski evropski prvaci, na takmičenju u Pragu, pa je zato i zadatak da odbranimo zlato bio teži – rekao je Marko Gaćinović.

Zlatni rukometaši su se zahvalili Gradu Zrenjaninu i matičnom fakultetu što su im omogućili da učestvuju na takmičenju u Parizu, zajedno sa najboljim ekipama studenata iz cele Evrope.

M.B.