ZRENJANIN NA SAJMU TURIZMA: Tu je nekad bilo more…

Jubilarni, 40. Sajam turizma, pod sloganom „Odmor te čeka“ juče je svečano otvoren na Beogradskom sajmu, a danas će se predstaviti Grad Zrenjanin. Sajam se održava od 22. do 25. februara, a ove godine partner će biti Grčka.

Manifestaciju je otvorila predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je istakla da je turizam jedna od najuspešnijih i najunosnijih privrednih grana u Srbiji i da će se ulaganja u turizam nastaviti.

Na štandu Turističke organizacije Zrenjanin, pod sloganom „…Tu je nekad bilo more…“ a u okviru opšte teme „Leto u Vojvodini“, već prvog sajamskog dana, posebno su predstavljene letnje turističke aktivnosti i manifestacije – kupališta „Peskara“ (Akva bajk) i Tisa, „Dani piva“, „Korzo fest“, „Banatska bajka“, „Žetelački dani“ u Mužlji, „Besplatna škola skutera – Akva bajk“ – Peskara.

Posebno su predstavljeni saradnici, nosioci turističke ponude – Euro velo Park Banat, Kaštel Ečka, Specijalni rezervat prirode „Carska bara“, Banja „Rusanda“, u Melencima. Posetioci su imali priliku i da osete ukuse Banata zahvaujujući proizvodima koji su stigli iz „Mlekoprodukta“, Banje „Rusanda“ i „Gomeksa“.

Promocija turističke ponude Grada Zrenjanina održaće se danas, 23. februara. O značaju turizma za razvoj našeg grada i planovima razvoja turističke privrede govoriće gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Šta se sve čini da bi u Zrenjaninu i njegovoj okolini bilo što više gostiju, kao i o projektima koji predstoje, informisaće direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina. O nautici i nautičkom turizmu, kao i nedovoljno iskorićenim resursima koji mu pogoduju, pričaće Nikola Spajić, nautičar. Specijalni gost je ekonomski ateše Francuske ambasade u Beogradu Žan Pjer Gasto (Jean-Pierre Gastaud), koga će predstaviti Bojana Momčilov, zadužena za odnose s javnošću u zrenjaninskom „Mlekoproduktu“. Najavljena je i degustacija piva čiji je organizator Vladimir Jović, vlasnik mini pivare.

U subotu je nautički dan, kada će prvi put biti predstavljene nautičke rute Turističke organizacije Zrenjanin. Gosti su kapetan Nikola Spajić, Krsta Pašković, predsednik Udruženja nautičara „Dunavski propeler“ iz Beograda, Saša Tabaković, organizator Regate „Reka 2016“, Aleksandar Krevešić, organizator manifestacije „Besplatna škola skutera.

Radno vreme Sajma turizma je od 10 do 19 časova u petak i subotu 23. i 24. februara, a u nedelju 25. februara od 10 do 17 časova.

B. Jajić