ZRENjANIN U UŽEM IZBORU ZA „GRAD U FOKUSU”

Samo jedan grad poneće laskavu titulu
Zrenjanin je jedan od gradova za titulu „Gradovi u fokusu” Ministarstva za kulturu i javno informisanje. Na ovaj konkurs Ministarstva kulture je stiglo 27 prijava, a propozicije je ispunilo 14 kandidata.
U užem izboru su, osim Zrenjanina, i Kikinda, Novi Bečej, Pančevo, Šabac, Kučevo, Kragujevac, Užice, Kraljevo i Kruševac.
Cilj programa „Gradovi u fokusu”, koji je ove godine pokrenulo Ministarstvo kulture i informisanja (o čemu je „Zrenjanin” pisao), jeste decentralizacija kulturnog života i jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u oblasti kulture.
U periodu od 11. do 27. jula, kako je predviđeno, Stručna komisija Ministarstva kulture i informisanja posetiće gradove koji su prošli predselekciju, kako bi neposredno upoznali sve segmente projekata, kapacite lokalnih samouprava, resurse za realizaciju, a ukoliko bude potrebno, predlože dopune i poboljšanja prijava.
Nakon selekcije, predstavnici lokalnih samouprava, odnosno gradova koji budu u najužem izboru predstaviće svoje projekte i u Beogradu, a potom će biti proglašen „Grad u fokusu”.
B.J.