ZRENJANINCI IZ SUPERLIGAŠKIH KLUBOVA PRIPREMAJU SE U TURSKOJ

Treninzi na prolećnoj temperaturi

Od 15. januara pa do kraja meseca u Turskoj se priprema mnogo fudbalskih ekipa iz Srbije, a u Antaliji i Beleku su i Zrenjaninci koji su članovi nekoliko superligaških timova. Jedan od njih je Nikola Drinčić, kapiten novosadske Vojvodine, nekada je nastupao za Banat i Budućnost iz Banatskog Dvora.
– U Turskoj imamo sjajne uslove za rad, sve je na visokom nivou. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za nastavak prvenstva i da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve – rekao nam je Drinčić.
U ovom delu Turske ovih dana je prijatnih 18 do 20 stepeni. Ima mnogo odličnih fudbalskih terena, tu su bazeni i teretane, ali i sve što je potrebno da se uživa u slobodnom vremenu, pa nije čudo što se ekipe opredeljuju da željenu formu siču baš u tim mestima. Timovi rade uglavnom dva puta dnevno, a većina naših ekipa prijateljske susrete igra sa jakim protivnicim iz Hrvatske, Ukrajine i Rusije.
Zrenjaninac Luka Cvetićanin je sada fudbaler Voždovca. Ovaj talentovan i perspektivan igrač se u Beleku kraj Antalije sa beogradskom ekipom priprema za predstojeće izazove.
– U Voždovcu ima mnogo mladih igrača, to je pravi klub za razvoj i napredak nas koji želimo da se dokažemo na velikoj fudbalskoj sceni. Želja mi je da Voždovac u Super ligi obezbedi mesto koje vodi u evropska takmičenja – kaže Cvetićanin.
Kao članovi TSC-a iz Bačke Topole u Turskoj su Bojan Balaž i Edvin Eleven. Balaž je standardni prvotimac ovog superligaša, a pošto se u prvenstvu istakao dobrim igrama, tokom ovog prelaznog roka bio je na meti beogradskog Partizana.
– Cilj nam je da se što bolje uigramo, jer nas očekuje izuzetno teška polusezona. Već u prvom kolu nastavka Super lige igramo sa Vojvodinom u Novom Sadu. Trenutno smo osmi na tabeli, ali želimo da se domognemo pozicije koja nas vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope – ističe Balaž.
Na pripremama u Turskoj je i Novobečejac Ognjen Đuričin koji je u ovom prelaznom roku prešao iz Vojvodine u Radnički iz Niša.

D. PETROVIĆ