ZRENJANINSKE REZERVNE VOJNE STAREŠINE POSETILE KRIVU PALANKU: Saradnja zbratimljenih organizacija se nastavlja

Da razdaljina nije prepreka za saradnju, potvrđuju i organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina i Krive Palanke. Zrenjaninska delegacija je prošlog vikenda boravila u uzvratnoj poseti Organizaciji rezervnih oficira u Krivoj Palanci, u Makedoniji, a prošle godine dve organizacije su u Zrenjaninu potpisale Povelju o bratimljenju na prijemu kod zamenika gradonačelnika Saše Santovca.

Tokom dvodnevne posete, održan je i sastanak rukovodstava dve organizacije, koje su predvodili predsednici Vlatko Mitevski i Tanja Dulović, sa rukovodstvom makedonske organizacije rezervnih oficira na čelu sa predsednikom Đorđom Malkoskim. U delegaciji zrenjaninskih starešina bili su i Miroslav Sladojević i Mile Novaković. Pošto je zrenjaninska organizacija trenutno više angažovana na projektima iz zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, dogovoreno je da delegacija Krive Palanke bude posmatrač ne nekoj od pokaznih vežbi koje će se organizovati u Zrenjaninu.

Delegaciju iz Zrenjanina i domaćine primio je gradonačelnik Krive Palanke Borjančo Micevski. Njemu je upućen poziv da poseti Zrenjanin i da se tako podstakne saradnja između dve lokalne samouprave. Delegacija iz Zrenjanina je položila cveće na spomen kosturnicu u Krivoj Palanci u kojoj su pohranjeni ostaci srpskih vojnika iz balkanskih i Prvog svetskog rata. Ovom prilikom su i domaćini istakli neophodnost da se poprave ovi objekti, kojih je šest u bližoj okolini.

– Ima mnogo mesta van Srbije gde su sahranjeni srpski vojnici i mi te spomenike ne smemo zaboraviti. Mislim da je dužnost svih organizacija koje sarađuju sada se ovi objekti sačuvaju – istakla je Tanja Dulović, predsednica ORVS Zrenjanin.

M. Bečejac

Kriva Palanka 2