ZRENJANINSKI „MEKAPLAST“ SADA JE POGON „NOVARESA“: Proširen asortiman, unaprađena tehnologija

Pogon „Mekaplasta“ u Zrenjaninu odnedavno je deo intergisane kompanije za prozvodnju komponenata za automubilsku industriju „Novares“, koja je nastala integracijom sa američkom kompanijom Kay Plastics, objavljeno je danas na svečanosti u krugu fabrike.

Integracija je na nivоu centra obavljena pre nakoliko mеsеci.

NOVARES 005_FOTO JOVAN NJEGOVIC DRNDAK NOVARES 004_FOTO JOVAN NJEGOVIC DRNDAK NOVARES 003_FOTO JOVAN NJEGOVIC DRNDAK

Prema rečima glavnog direktora pogona u Zrenjaninu Hоpet Agobiana i direktora proizvodnje inženjera Aleksandra Nestorova, očekuje se bolja konkurenetost i proširenje dijapazona proizvoda: osim spoljnih i inutrašnjih delova karoserije motora, sada se proizvode i plastični delovi za motore.

Pogon „Novaresa“ u Zrenjaninu zapošljava oko 160 radnika. Najznačajniji kupci proizvoda iz ovdašnjeg pogona su FAS – „Fiat automobili Srbija“ u Kragujevcu, „Suzukijeva“ fabrika u Mađarskoj, pogoni francuske grupacije PSA u Slovačkoj i Iranu, rumunska „Dačija – Reno“ i pogon „Jaguar – Land rovera“ u Austriji.

Pogon tadašnjeg „Mekaplasta“, sada „Novaresa“ u Zrenjaninu počeo je sa proizvodnjom u proleće 2012. godine.

M. S-n.

Foto: Jovan Njegović Drndak

NOVARES 008_FOTO JOVAN NJEGOVIC DRNDAK NOVARES 009_FOTO JOVAN NJEGOVIC DRNDAK NOVARES 010_FOTO JOVAN NJEGOVIC DRNDAK NOVARES 011_FOTO JOVAN NJEGOVIC DRNDAK NOVARES 003_FOTO JOVAN NJEGOVIC DRNDAK NOVARES 002_FOTO JOVAN NJEGOVIC DRNDAK NOVARES 001_FOTO JOVAN NJEGOVIC DRNDAK