ZRENJANINSKI POSLOVNI KRUG: Radni doručak sa novinarima

– Na sastanku sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem predložili smo pet prioriteta, za koje mislimo da bi bili od velike koristi i za građane i za privredu, ako bi se Grad angažovao na njihovom rešavanju. Među njima je otklanjanje problema u saobraćaju i saobraćajnoj signalizaciji u gradu, poboljšanje gradskog i prigradskog prevoza, a najvažnija bi bila strategija za stimulisanje povratka visokoobrazovanih mladih ljudi u Zrenjanin i privlačenje drugih da dođu da rade i žive u ovom gradu – rekao je Dragoljub Bjeloglav, predsednik ZREPOK-a, na radnom doručku sa novinarima, ovog utorka. On je takođe izvestio da se Poslovni savet Grada založio za izradu strategije poboljšanja rada u zrenjaninskim školama i usklađivanja sa potrebama privrede.
– Grad je voljan da formira radnu grupu za ovakvu studiju, jer je očigledno da ćemo svi imati problem sa radnom snagom, pogotovo kad dođu sve najavljene investicije. Ali sve što radimo, moguće je samo u sinergiji sa medijima – ocenio je Bjeloglav.
Na sastanku su izneti i podaci o poslavanju firmi, članica ZREPOK-a, koje su, za godinu dana, u zbiru, povećale broj zaposlenih radnika za 300.