ZRENJANINSKI SAJAM SPORTA: U slavu šampiona, drugarstva, fer-pleja…

Oko 600 mladih sportista iz više od 100 klubova i sportskih organizacija iz Zrenijanina i okoline okupilo se danas u hali „Medison“ gde je održan Sajam sporta. Oni su prezentovali sportove kojima se bave, pokazali kako barataju loptom i koliko su precizni u šutiranju na koš ili gol, kako su savladali borilačke veštine, koliko su brzi i spretni.

Organizarori, Grad Zrenjanin, Sportski savez i JU „Sportski objekti“, osmislili su da ova manifestacija bude oda zrenjaninskim šampionima i olimpijcima, onima koji su nadaleko proslavili naš grad, ali i budućim naraštajima, naslednicima slavnih sportskih asova. Zato su danas u „Medisonu“, između ostalih, bili i Branislav Simić, Momir Rnić, Milorad Stanulov, Vanja Grbić, Miroslava Najdanovski…

Sportski funcioneri, koji su danas bili na Sajmu sporta, su takođe uspešni, proslavljeni sportisti. To su nekadašnji rukometaš Predrag Peruničić, koji je govorio u ime Ministarstva omladine i sporta, bivši odbojkaš Vladimir Batez, sada Pokrajinski sekretar za sport, rvački šampion Davor Štefanek koji je na funkciji predsednika Sportskog saveza Srbije, kao i nekadašnji odbojkaški reprezentativac Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine.

O saradnji lokalne samouprave sa republičkim i pokrajinskim sportskim organizacijama i savezima, kao i o novim ulaganjima u sportsku infrastrukturu, govorio je gradonačelnik Čedomir Janjić. On je najavio da će uskoro početi rekonstrukcija Gradskog stadiona.

B. M.

Foto: J. Njegović Drndak

Opširnije u štampanom izdanju

sportski dan (6)

sportski dan (8)

sportski dan (4)

sportski dan (10)

sportski dan (9)

sportski dan (15)

sportski dan (11)

sportski dan (2)

sportski dan (19)

sportski dan (16)

sportski dan (13)

sportski dan (7)

sportski dan (2)

sportski dan (1)

sportski dan (5)

sportski dan (18)

sportski dan (17)