ZRENJANINSKI SPORTSKI SAVEZ PROGLASIO JE I NAGRADIO NAJBOLJE POJEDINCE I EKIPE ZA DOSTIGNUĆA U 2019. GODINI

Aleksandra Rapaić i Mate Nemeš na čelu kolone uspešnih

Dodela godišnjih nagrada Sportskog saveza grada Zrenjanina održana je 14. put u četvrtak, a priznanja za uspehe u 2019. godini dobilo je 30 pojedinaca i ekipa u 12 kategorija. Svečanost je priređena u baroknoj sali gradske kuće, a počela je himnom Republike Srbije koju je izvela Marija Aleksić, učenica četvtog razreda Muzičke škole „Josif Marinković”.
Među brojnim gostima koji su uveličali skup, počasno mesto imali su naši sugrađani, proslavljeni olimpijci rvač Branislav Simić, rukometaš Momir Rnić, kao i trofejni odbojkaš Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Ovi sportski velikani su, kako je rečeno, trajna inspiracija onima koji već koračaju ili su tek krenuli putem sportskih uspeha.
Osim njih, nagrađenima su čestitali i uručivali su im priznanja Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika, Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog okruga, Oliver Mitrović, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, Milan Šobot, predstavnik Sportskog saveza Srbije, dr Danijel Župić, direktor pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, Danijela Špirić, pomoćnica direktora Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, Bojan Mijatov, direktor zrenjaninske JU „Sportski objekti”, te domaćini svečanosti – Rajko Petrović, predsednik, i Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina.
– U ime Sportskog saveza i u svoje ime, čestitam nagrađenima. Nije bilo lako izabrati najbolje za 2019. godinu, jer imamo mnogo uspešnih koji su ostvarili izvanredne rezultate. Sportski savez okuplja blizu 190 članica koji uz pomoć Grada Zrenjanina, koji finansira gotovo sve sportske klubove i omogućuje im da, uz besplatno korišćenje sportske infrastrukture, ostvaruju vrhunske rezultate na svetskim, evropskim i državnim šampionatima. Nadamo se da će ove nagrade biti podsticaj našim sportistima da rade još više i da postižu još bolje rezulatate u 2020. godini koja je olimpijska – rekao je Rajko Petrović, predsednik Sportskog saveza Zrenjanina.
U kategoriji olimpijskih sportova i sportova pridruženih članica Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u seniorskoj konkurenciji, laureati su bokserka Petrovgrada Alekdandra Rapaić i rvač Proletera Mate Nemeš. Aleksandra je prošle godine bila drugoplasirana na prvenstvu Balkana, a na šampionatu Srbije je osvojila titulu i proglašena za najbolju na prvenstvu. Mate je sa šampionata sveta, kao i sa Vojnih i Evropskih igara doneo bronzana odličja. Najbolji je rvač Super lige Srbije i značajno je doprineo da Proleter osvoji novu titulu.
B. Mandić
Foto: Damir Petrović i Grad Zrenjanin

Opširnije u štampanom izdanju