ZREPOK POKRENUO PETICIJU: „Raspetljajmo autoput na pravom mestu“

Procene su da će u narednih nekoliko godina broj teških kamiona iz industrijskih zona prema petlji „Ečka“ i obrnuto na novom autoputu iznositi oko 1000 dnevno u oba smera, zbog čega je vrlo važno izmeniti projekat autoputa u delu koji se odnosi na izgradnju petlje kod Ečke, smatraju predstavnici ZREPOK-a. Iz tog razloga Udruženje je pokrenulo peticiju pod nazivom „Raspetljajmo autoput na pravom mestu, približimo ga Gradu i Zrenjanincima“.

– Ako bi se usvojio naš predlog, veliki broj kamiona ne bi morao da prelazi dodatnih 3+3 kilometra puta, što bi značajno smanjilo saobraćajne gužve, troškove transporta i zagađenje okoline – objašnjavaju iz ZREPOK-a.

Prema njihovim rečima, stanovnici južnog dela gradskog jezgra Zrenjanina bili bi motivisani da svojim vozilima putuju ka Novom Sadu preko petlje koja bi se nalazila na lokaciji koju su nadležnima predložili. Ako bi bilo usvojeno trenutno rešenje, sugrađani bi morali da prelaze 6km više. To bi, kažu, Zrenjanince iz pomenutih delova grada koji putuju ka Novom Sadu usmerilo da koriste najzagušenije ulice u gradu kao što su Beogradska, Nikole Pašića i Bulevar Milutina Milankovića, sve do izlaza na zapadnoj strani, što bi izazvalo dodatne probleme.

Link ka peticiji koja je kreirana na platformi „Kreni-promeni“ nalazi se ovde. Video animacija na ovu temu je postavljena na Facebook  i na YouTube.