ZREPOK UKAZAO NA ODREĐENE NEDOSTATKE U GRADU I DAO MOGUĆA REŠENjA

Problem saobraćaja i signalizacije u Gradu

Semafori koji ne rade ili nisu sinhronizovani, gužve oko centra grada i saobraćajni čepovi na pojedinim raskrsnicama u popodnevnom špicu muče vozače u Zrenjaninu već mesecima. Na ove nedostatke ukazali su privrednici ZREPOK-a (Zrenjaninski poslovni krug), a kao jedan problema naveli su i alternativni put kod mosta na suvom. Ovaj objekat je godinama pravo ruglo grada, a i opasan je po prolaznike zbog neregulisanog prelaza, smatraju predstavnici ovog Udruženja.

RASTERETITI SAOBRAĆAJ
– Imamo i Tiršovu ulicu gde je bivša pijaca pretvorena u privremni parking. Taj se prostor može bolje iskoristiti. Naime, otvaranjem ove ulice bi se znatno rasteretio saobraćaj u centru. Pupinova ulica je poznata „slepa” tačka u Gradu. U njoj su konstantne gužve, a parkirana vozila i mnogobrojni pešaci samo još više otežavaju situaciju. Ovaj problem bi mogao da se reši ako se ikoristi veliki prostor između Tepličke i Pupinove. On se može upotrebiti za spajanje Pupinove ulice sa Nemanjinom – smatraju u ZREPOK- u.

Čelnici ovog Udruženja osvrnuli su se i na parkiralište u Kardžićevoj, kao i na opterećenu Zmaj Jovinu ulicu, te na zatvorene za saobraćaj ulice, Jevrejsku i Gimnazijsku. – Zatvaranjem ovih ulica se doprinelo da se centru grada teško prilazi, još teže parkira i da centar „odumire”, a da nekretnine u njemu, koje su većinom u vlasništvu grada, gube na vrednosti – kažu u Udruženju ZREPOK.

KVALITETNO REŠITI SVETLOSNU SIGNALIZACIJU
U Zrenjaniskom poslovnom krugu smatraju da je potrebno da se izradi kvalitetno rešenje svetlosne (semaforske) signalizacije. Pre svega signalizacija na magistralnom pravcu od Beogradske ulice do kraja Bulevara Veljka Vlahovića, gde bi se novim rešenjima smanjile saobraćajne gužve, kao i zagađenje vazduha u tom području.
Osim što semafori ne rade u pojedinim delovima grada (što opet nije novost u Zrenjaninu), vozači se žale da oni nisu usklađeni. To u praksi znači da, recimo, na magistrali bozač ne može da uhvati „zeleni talas”, već odmah na sledećem semaforu mora da stane zbog crvenog. To za posledicu ima stvaranje ogromnih gužvi, vozači su nervozni, a o zagađenju vazduha ne treba trošiti reči.
Direktor Javnog preduzeća za urbanizam Jovan Cvetić je rekao da su u tom preduzeću upoznati sa problemima saobraćajane signalizacije u Gradu i da se na njihovom rešavanju radi.

Ž. M.