ZSF: U petak tribina o kafileriji i „Vineksu“

Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) je prošle godine organizovao više sastanka građana posvećenih ozbiljnim ekološkim problemima koji ugrožavaju kvalitet života, a radi se o nesnosnom smradu koji se širi iz kafilerije „Prekon“ u Zrenjaninu i destilerije „Vineks“ u Lukićevu. Iako su vlasnici ovih preduzeća i gradski funkcioneri još prošle jeseni najavljivali da će problemi brzo biti rešeni, građani i dalje tvrde da se ništa nije promenilo. ZSF zbog toga organizuje novi sastanak koji će biti održan u petak, 27. septembra, u „Klubu Dositej“ na Lesnini. Početak je u 19 sati.
U okviru sastanka biće prikazan dokumentarni film koji su pripremili ekološki aktivisti iz Lukićeva, a potom će o zagađenju životne sredine u ovom mestu govoriti dr Tomislav Stevanović i Dušan Vukotić.
Poziv za učestvovanje upućen je gospodinu Dušku Radišiću, pomoćniku gradonačelnika i predsedniku Saveta mesne zajednice „Dositej Obradović“ i Dragani Adamović, gradskoj inspektorki za zaštitu životne sredine kao i Petru Iliću, bivšem inspektoru koji je svojevremeno podneo prijavu protiv „Prekona“.